Разговори са актерима културне сцене

razgovori sa akterima kulturne scene

Тим „Бања Лука 2024“, којем је повјерена израда апликације, али и документа Стратегије, ушао је у другу фазу теренског истраживања културне сцене Бањалуке која, након попуњених упитника и појединачних интервјуа обављених са представницима деведесет институција, јавних установа и организација, подразумијева групне разговоре на којима ће се, поред самих представника укључити и други културни актери, професори, кустоси, умјетничко и техничко особље, чланови удружења итд.

У овој другој фази, која ће трајати осам седмица, разговараће се са свим културним актерима у граду, а према њиховој афилијацији. На разговоре, у трајању од планираних сат времена по састанку, позвано је преко три стотине културних актера, који ће наставити говорити о тренутном стању културне сцене сада са акцентом на усвајању кључних изазова на основу којих ће се циљеви будуће Стратегије развоја културе Бањалуке за период од 2018. до 2028. дефинисати.

Поред саме израде Стратегије и дефинисања кључних изазова, говориће се детаљније и о пројекту „Европска престоница културе“, на који се Бањалука планира пријавити крајем 2018. године.

Сви који желе узети учешће могу се јавити на [email protected]

Copy link
Powered by Social Snap