Razgovori sa akterima kulturne scene

razgovori sa akterima kulturne scene

Tim „Banja Luka 2024“, kojem je povjerena izrada aplikacije, ali i dokumenta Strategije, ušao je u drugu fazu terenskog istraživanja kulturne scene Banjaluke koja, nakon popunjenih upitnika i pojedinačnih intervjua obavljenih sa predstavnicima devedeset institucija, javnih ustanova i organizacija, podrazumijeva grupne razgovore na kojima će se, pored samih predstavnika uključiti i drugi kulturni akteri, profesori, kustosi, umjetničko i tehničko osoblje, članovi udruženja itd.

U ovoj drugoj fazi, koja će trajati osam sedmica, razgovaraće se sa svim kulturnim akterima u gradu, a prema njihovoj afilijaciji. Na razgovore, u trajanju od planiranih sat vremena po sastanku, pozvano je preko tri stotine kulturnih aktera, koji će nastaviti govoriti o trenutnom stanju kulturne scene sada sa akcentom na usvajanju ključnih izazova na osnovu kojih će se ciljevi buduće Strategije razvoja kulture Banjaluke za period od 2018. do 2028. definisati.

Pored same izrade Strategije i definisanja ključnih izazova, govoriće se detaljnije i o projektu “Evropska prestonica kulture”, na koji se Banjaluka planira prijaviti krajem 2018. godine.

Svi koji žele uzeti učešće mogu se javiti na [email protected]

Copy link
Powered by Social Snap